MASTERCLASS PEJUANG HARTANAH HOMESTAY

Live @ Wisma Quest, KL • Sabtu, 9 Nov • 8.30am - 1pm

Ahyat Ishak Host Masterclass Pejuang Hartanah

Akmal Nizam Master Trainer Homestay

Dr. Eric Kim Penceramah Jemputan

DAFTAR MASTERCLASS

Apa itu Homestay?

Homestay ialah industri desa di mana pelancong akan tinggal bersama pemilik, makan apa yang mereka makan, dan menyertai aktiviti yang mereka lakukan. Secara umum, orang ramai salah faham dengan erti homestay yang sebenarnya. 

Mereka menganggap homestay ini selalunya merujuk kepada apartmen atau kondo atau rumah-rumah yang dijadikan guesthouse di kawasan-kawasan bandar.


Pasaran Homestay 2019

Permintaan homestay semakin meningkat kerana lebih ramai pelancong memilih homestay berbanding hotel terutama semasa musim perayaan . Sebagai contoh, semasa cuti Aidiladha, lebih banyak permintaan untuk homestay berbanding dengan hotel di Pulau Pinang. 

Merujuk kepada laporan The Star Online (12 Ogos 2019), seorang operator homestay di Pulau Pinang berjaya menyewakan kesemua 100 unit homestay pada musim perayaan tersebut. Bila check hotel 3 bintang ke bawah, masih banyak lagi kekosongan. Ini membuktikan permintaan homestay di negara kita semakin meningkat.

Dengan peralihan ke permintaan homestay ini, makin ramai rakyat Malaysia mengambil peluang untuk buka homestay mereka sendiri sebagai sumber pendapatan sampingan. Tetapi, sejauh mana mereka bersedia untuk terjun ke kolam hartanah yang semakin mendapat perhatian ramai? Selari dengan kempen Tahun Melawat Malaysia 2020, mungkinkah akan berlaku sebarang persaingan dalam industri ini.

Ketahui dengan lebih lanjut tentang Homestay dan segala persiapan yang diperlukan di Masterclass Pejuang Hartanah - Homestay bersama Mentor Pejuang Hartanah & Pengasas MyCribBooking; Akmal Nizam & pelabur hartanah Airbnb; Dr Eric Kim pada 9 Nov 2019 di Wisma Quest. 

Untuk sertai, kelas ini berharga RM50 sahaja. Ianya percuma untuk: Alumni Bengkel Pejuang Hartanah PHC: Pejuang Hartanah Circle TAI: Team Ahyat Ishak

DAFTAR MASTERCLASS

INFO MASTERCLASS HOMESTAY  

Tarikh: 9 November 2019, Sabtu Masa: 8.30 pagi - 1.00 tengah hari Lokasi: Wisma Quest, Kuala Lumpur Harga: RM50

**Alumni Pejuang Hartanah, Pejuang Hartanah Circle & TAI adalah PERCUMA 

Jika ada sebarang pertanyaan, sila hubungi:  

Hana: 012-341 8631 Azim: 017-451 4464