fbpx
Thursday , March 21 2019
Home / #PagiPower / #PagiPower (Episod 17) : Bakal Usahawan Wajib Ingat Tips Berikut Sebelum Mula.

#PagiPower (Episod 17) : Bakal Usahawan Wajib Ingat Tips Berikut Sebelum Mula.

Bagi korang yang ada impian untuk melangkah ke dalam dunia perniagaan, sudah pasti korang tahu betapa mencabarnya selok-belok dan turun naik dalam membangunkan bisnes, terutamanya bagi bisnes yang baharu.

Kepada bakal-bakal usahawan di luar sana, Ahyat nak share 3 tips untuk memulakan bisnes menerusi siri #PagiPower episod ke 17 ini.

Ahyat mula berniaga sejak universiti dengan menolong mak menjual nasi campur pada tahun 1999. 4 tahun lepas tu sudah beli rumah pertama kat Cheras pada tahun 2003.

Usahawan ni ada kekuatan kewangan yang luarbiasa yang membolehkan orang macam Ahyat untuk beli hartanah, berbanding dengan orang makan gaji.

Jadi usahawan ni bukan mudah, tapi tidak mustahil!

Ni 3 tips peribadi Ahyat untuk mereka yang berminat nak jadi usahawan:

1. Mesti ada minat mendalam (passion) dan tahu bidang itu.
2. Ketahui jenis-jenis modal selain modal duit.
3. Kena ada 3G – Gigih, Gagah & Giler-Giler.

Jangan lupa tonton video di bawah ni untuk penjelasan lebih mendalam. Semoga bermanfaat!


PERHATIAN: Pejuang Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:

About Ahyat Ishak

Ahyat Ishak

Check Also

#PagiPower (Episod 14) : Tips Oleh 3 Sifu Hebat Ni Boleh Bantu Capai Goal?

Setiap hujung tahun kita mesti nak set matlamat tahun baru. Tapi setiap kali sampai pertengahan …