fbpx
Monday , October 22 2018
Home / Ilmu Hartanah / Umur Lebih 30, Dah Lambat Ke Nak Melabur?

Umur Lebih 30, Dah Lambat Ke Nak Melabur?

SAYA DAH BERUMUR 30 TAHUN..
DAH LAMBAT KE NAK MULA?

Selalu jugak Ahyat terima soalan macam ni. Tak pernah ada istilah lambat bagi Ahyat. Tapi ofkos la sudah pasti kalau mula lebih awal tu lebih baik la kan. Cumanye rezeki masing2 tu dah tertulis dah. Tak perlu rasa terlambat.

1. So ada sorang brader ni tanya Ahyat, dia dah umur 30 tahun, dia rasa dah lambat nak masuk game hartanah. Ahyat taknak sesiapa rasa yg dia dah terlepas peluang ke. Yg dah lepas tu memang takkan kembali. Peluang ni ada bila2. Yg penting kita siapkan diri sekarang supaya dapat rebut peluang yg akan datang.

2. Bagi Ahyat rezeki ni tak pernah lambat atau cepat. Dia selalu tepat pada masanye. Rezeki brader ni dapat belajar dengan Ahyat dalam seminar baru2 ni, dan dia dah tercetus semangat nak memiliki hartanah. Tak boleh fikir lambat. Inilah tepat waktunye. Newbies kena bekalkan #ilmu dan cari #jemaah atau #penasihat yg betul sebelum nak menyerang.

3. Kalau ikutkan #masterplanhartanah, umur 30 tahun ni baru masuk cycle 1. Cycle pertama yg dah best boleh beli rumah tu masa umur 25 kalau dah dapat susun kewangan betul2 dan melepasi beberapa syarat tertentu. Ini yg Ahyat bantu sahabat2 yg akan hadir dalam #SPH Seminar Pejuang Hartanah di Melaka Sabtu ni 22 Sept, di Seremban Ahad 23 Sept n Johor Sabtu 29 sept. Semua orang bila balik nanti dah boleh cipta masterplan mereka sendiri InsyaAllah.

4. Soalnye bukan lambat atau cepat. Soalnye sudahkah kita melepasi syarat2 wajib. Ramai yg langgar tertib duit dan terus lompat ke pemilikan hartanah. Bukan tu je. Adakah kewangan kita itu terjaga kesuciannye atau adakah banyak masalah2 kewangan yg akan menghalang utk kita menyerang.

5. Malah, Ahyat pun kadang2 tak nasihatkan orang tak kisah lah berapa umur sekali pun utk beli rumah kerana keadaan kewangan yg belum memenuhi syaratnye. Kalau #layak dan #mampu pun tak tahu bezanye, memang konfem kena rotan dengan saya kalau tetap nak jugak beli rumah!

6. Ahyat nasihatkan brader ni utk cari #ilmuhartanah dan #ilmuduit dulu sebelum nak masuk game hartanah. Benda2 lain pun kita akan study habis2 dulu sebelum beli. Macam nak beli henfon. Punye la srudy sebelum beli. Inikan pulak nak beli hartanah beratus ribu ringgit dan financing sampai berdekad2!

7. Ahyat jemput brader ni hadir program anjuran Pejuang Hartanah. Nampak gaya badannye macam dia rasa berat kerana kekangan masa disebabkan kerja. Bagi Ahyat bahaya orang nak beli rumah tanpa ada #ilmudasar atau #fundamental sebelum nak beli rumah. Memang la tak perlu jadi pakar untuk beli rumah. Tapi kena ada ilmu dasar.

8. Dalam program2 Ahyat akan share bukan setakat #asas.. tapi ilmu fundamental supaya kita akan beli rumah dengan #bijak #selamat #bertanggungjawab. Kalau tidak, kita akan jadi #sengsara #merana #terbeban kerana hartanah!

DOA AHYAT

Semoga brader ni dan semua sahabat2 FB Ahyat akan diberikan rezeki n keberkatan masa utk membekalkan diri dengan ilmu sebelum bertindak. Semoga ilmu yg Ahyat bakal share di Neg9, Melaka n Johor tak lama akan memberi manfaat kepada peserta yg bakal menjadi Pejuang Hartanah!

Jom klik https://pejuanghartanah.com/seminar atau klik menu shop di atas untuk lihat program2 yang Ahyat buat.

Pastikan anda tidak lupa untuk register percuma web pejuanghartanah supaya tidak ketinggalan info serta ilmu berkaitan hartanah.

SELAMAT BERJUANG!


PERHATIAN: Pejuang Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:

About Ahyat Ishak

Check Also

5 Stesen LRT3 Dibatalkan

[ TERGEMPAR!! ] 5 STESEN LRT3 DIBATALKAN! Baca point no. 6 untuk nasihat Ahyat.. Ada …