fbpx

Beli Senang Bela Susah

Kalau ikutkan, siapa siapa boleh je beli rumah. Asalkan boleh lulus pembiayaan dan siapkan deposit, beli je la apa apa hartanah. Yang nak membela nye kemudian tu yang tak mudah.

So kena tengok apa tujuan kita beli tu. Nak exit tu macam mana? Apa plan abc. Dah buat kira kira hartanah tak?

Fikir fikirkan, kalau dah beli hartanah tu, dah ikat 30 tahun dengan bank, boleh jadi terperangkap seumur hidup. Pernah tak nak tanya 2 soalan ini. Soalan 1 Boleh kah kita bela rumah tu dalam keadaan ada pendapatan atau tiada pendapatan? Soalan 2 Boleh tak bela rumah tu dalam keadaan sihat atau tak sihat. Ini semua kena ada salam perkiraan tu.

Sebelum boleh jawab soalan soalan ni, better buat kira kira dulu: berapa layak ,berapa mampu dan berapa selamat. Jangan main redah je. Nak tak team Ahyat bantu nak buat kira kira hartanah anda. Yang penting nak tahu berapa yang kita selamat tu. Komen: SAYA NAK!

Inilah antara poin utama sharing Ahyat selama hampir 4 jam di tric there linvestor circle oleh ieza yusof. Semoga sharing Ahyat tadi memberi manfaat dan dapat mengelakkan mereka daripada buat kesilapan yang bakal buat hidup sengsara!

 

KLIK DI SINI DAN DAFTAR DI WEB PEJUANG HARTANAH! DAPAT ILMU KEWANGAN DAN HARTANAH!! FREE JERRR!!!

Tag:

Kongsikan Artikel Ini Di Media Sosial: