fbpx

Langkah Mudah Semak Rumah Mampu Milik Edisi Penjawat Awam

Terdapat banyak projek Rumah Mampu Milik yang telah disenaraikan oleh kerajaan. Ini merupakan panduan umum sahaja. Sila semak semula dengan agensi kerajaan samada masih ada unit-unit jualan ini & jika projek ini masih dijalankan.

.

.

LANGKAH 1 : Layari laman sesawang ini https://www.ppam.gov.my/

.

.

LANGKAH 2 : Pilih dibahagian Projek > Senarai Projek

.

.

LANGKAH 3 : Terdapat pelbagai projek diseluruh negeri. Sila pilih lokasi projek yang anda inginkan. Sebagai contoh negeri Johor. Klik pautan tersebut.

.

.

LANGKAH 4 : Status Projek : Buka. Pilih lokasi yang lebih terperinci sebagai contoh PPAM BANDAR AKADEMI YPJ, KOTA TINGGI JOHOR. Harga sekitar RM306,312

.

.

LANGKAH 5 : Seterusnya anda akan dapat terus melihat data & profil projek tersebut. Maklumat lengkap boleh disemak seperti Maklumat Pemaju, Ringkasan Projek, Keterangan Projek & gambar-gambar Projek. 

.

.

.

Untuk memudahkan urusan engkorang. Team Ahyat dah bantu senaraikan Rumah Mampu Milik terpilih. Engkorang boleh terus teropong dekat mana lokasi-lokasi yang best!

.

Ahyat dan team dah sediakan 1 starter pek lengkap khas untuk penjawat awam. Anda akan dapat Jadual Kelayakan Amaun, Senarai Rumah Mampu Milik Terpilih dan Video lebih daripada 60 minit antara Ahyat Ishak, Pengasas Komuniti Pejuang Hartanah & Puan Marisa Mamat. Beliau merupakan seorang peguam yang telah berpengalaman berbelas tahun dalam bidang hartanah khususnya untuk pembiayaan penjawat awam. Ahyat nak bagi free jerrrr untuk engkorang tonton!

<<KLIK DI SINI UNTUK DOWNLOAD STARTER PACK HARTANAH ANDA SECARA PERCUMA>>

.

 

Tag:

Kongsikan Artikel Ini Di Media Sosial: