fbpx

Menyemai Dahulu, Kemudian Tuai Dan Labur

Anda kenal pokok apakah ini? Ini adalah pokok kunyit yang saya tanam dalam pasu. Ia bermula daripada buah kunyit yang sudah tumbuh pucuknya dalam bakul di dapur. Saya ambil dan saya tanam dalam pasu.

Cuba renungkan. Adakah pada keesokkan harinya, saya boleh terus dapatkan isi kunyit yang lebih banyak? Adakah pada keesokkan harinya saya boleh ambil daun kunyit untuk salut ikan yang hendak dibakar? Sudah tentu tidak.

Apa sahaja tanaman yang kita tanam, sudah tentu akan mengambil masa untuk kita tuai hasilnya. Itu lumrah alam yang tidak dapat disangkal oleh sesiapa pun.

》》》 Tanam pokok duit

Apa benda tu? Ada ke pokok duit? Saya nak cerita begini. Anda ada benih duit iaitu Affiliate ID. Affiliate ID ini unik dan milik mereka yang REGISTER di Pejuang Hartanah. ID ini boleh ditanam di smartphone ataupun komputer mereka yang membaca sharing artikel anda. Mereka klik artikel yang anda share, pada ketika itu ID ditanam. Lagi banyak anda share, lagi banyak ID ditanam.

Masa pun berlalu. Dalam masa tidak lebih dari 1 tahun, pemilik smartphone / laptop yang mempunyai ID anda membeli produk yang ditawarkan oleh Pejuang Hartanah. Sistem Pejuang Hartanah akan menyemak ID siapa yang ditanam itu.

Jika sah, maka duit tepi akan direkodkan dalam Akaun Tabung Hartanah dan akan diberikan kepada anda.

Itulah cerita tanam pokok duit. Hasilnya, bukanlah ketika anda share artikel, tetapi ketika mereka membeli produk dari Pejuang Hartanah. Oleh itu, fokuslah tanam ID sebanyaknya tanpa memikirkan hasil yang akan anda perolehi. Rezeki tidak ke mana sekiranya ia sudah ditentukan milik anda.

Buka akaun tabung hartanah hari ini juga. Duit tepi yang terkumpul boleh digunakan untuk Lindung Diri/Aset, Langsai Hutang & Labur Hartanah. Klik butang di bawah untuk daftar.

Tag:

Kongsikan Artikel Ini Di Media Sosial:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp