fbpx
Tuesday , November 19 2019
Home / #PagiPower / #PagiPower (Episod 18) : BE, DO & HAVE? 3 Words Simple Ubah Hidup Korang!

#PagiPower (Episod 18) : BE, DO & HAVE? 3 Words Simple Ubah Hidup Korang!

Setiap kali kita berhasrat melakukan sesuatu perubahan, pasti pada peringkat permulaan kita akan rasa berkobar-kobar dan bersemangat untuk melaksanakan perubahan tersebut. Tak kiralah perubahan dari segi peribadi atau karier.

Tapi Ahyat pasti ada antara korang bila dah separuh jalan dalam melaksanakan perubahan tu, korang akan macam mula kembali kepada tabiat asal. Kita manusia, tak sempurna… kan?

Takpa jangan risau! Dalam siri #PagiPower episod ke 18 ni, Ahyat ingin berkongsi tips yang sangat mudah tapi padu dan power untuk korang memotivasikan diri dalam melakukan perubahan.

Yelah, kita kan kadang-kadang terlupa akan tujuan dan matlamat kita.
So, korang nak tahu apa 3 tips ni?

Dalam melaksanakan perubahan, korang kena ingat 3 words yang simple ni:

1. BE – Jadilah seperti apa yang anda bayangkan.
2. DO – Bertindaklah seperti apa yang anda laksanakan.
3. HAVE – Milikilah seperti apa yang anda dapatkan.

3 perkataan ni simple dan pendek je tapi sangat berkesan dan mendalam untuk mengingatkan korang untuk melakukan perubahan ke arah kejayaan.

Nak tahu lebih lanjut, tonton video di bawah dan lihat Ahyat explain lebih lagi.

Jadi, jangan lupa untuk… BE, DO & HAVE dalam plan perubahan korang ya! Selamat berjuang!


PERHATIAN: Pejuang Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:

About Ahyat Ishak

Ahyat Ishak

Check Also

#PagiPower (Episod 14) : Tips Oleh 3 Sifu Hebat Ni Boleh Bantu Capai Goal?

Setiap hujung tahun kita mesti nak set matlamat tahun baru. Tapi setiap kali sampai pertengahan …