fbpx

Pekerja Malaysia Takde Simpanan RM1,000?


Betul ke statement ini? Korang setuju ke?

Hampir 60% pekerja di Malaysia ni boleh bertahan seminggu sahaja jika mereka tiba2 hilang kerja! Dan golongan2 ni tak ada RM1,000 pun simpanan utk survive..

Mengikut data oleh Bank Negara Malaysia & Majlis Tindakan Ekonomi Nasional, 50% isi rumah masih hidup dibawah kadar upah minimum. Maksudnya hampir separuh rakyat Malaysia ni akan struggle dan terkesan akibat pandemik ni. Bank Negara jugak kelaskan bahawa 75% tenaga pekerja di Malaysia ini adalah yg paling mudah terjejas apabila dilanda krisis ekonomi.

APA MAKSUDNYA SEMUA DATA DATA INI? ADAKAH ENGKORANG SETUJU?

Data ni juga diantara peringatan kepada kita.. Oleh itu, kita disarankan utk lebih menyimpan dan berjimat cermat, kerana krisis ekonomi ini dijangka akan terus berlanjutan walaupun selepas pandemik ini berakhir.. bagi mereka yg kehilangan kerja, kita doakan semua dimurahkan rezeki. Bg mereka yg masih bekerja.. mohon bersyukur byk2 kerana masih dpt menyara diri & keluarga.. mohon bersyukur byk2 kerana tak semua org mendapat nasib yg sama mcm engkorang.. dan jagalah mutu & kualiti kerja engkorang baik2 ya semasa pkpb ini!

Mei 26, 2020

 

KLIK DI SINI DAN DAFTAR DI WEB PEJUANG HARTANAH! DAPAT ILMU KEWANGAN DAN HARTANAH!! FREE JERRR!!


Sumber rujukan :
1) https://www.theedgemarkets.com/…/60-malaysian-workers-will-…

Tag:

Kongsikan Artikel Ini Di Media Sosial: