fbpx
Friday , November 27 2020

Permintaan Hartanah Di Kuala Lumpur Untuk H1 2020

Untuk perkongsian Radar Hartanah kali ini, kita akan fokus kepada statistik mengenai Pertumbuhan Modal Sederhana(Modest Capital Growth) di Kuala Lumpur untuk H1c 2020. Apa yang korang boleh komen mengenai statistik ini? Ahyat tengok permintaan untuk semua jenis residensi di kuala lumpur ada sedikit penurunan sebanyak -0.3% dengan harga tengah rm500,000 menjadikan capital growth juga menurun kepada  -2.7% berbanding dengan H1 2019.


.
Agak-agak korang apa yang menyebabkan permintaan menjadi menurun sebegitu? Adakah sebab orang kita ni suka cari tempat yang jauh dengan convenience dan jauh dari kesesakan?ataupun ada sebab lain yang Ahyat tak tahu?

.


Ini antara 20 kawasan permintaan yang masih di cari oleh orang-orang kita tetapi ada sesetengah tempat dari 20 kawasan tersebut mengalami permintaan yang agak tinggi. Korang rasa apa yang menarik sangat tempat-tempat ni? Adakah sebab harga atau kemudahan atau kawasan? kalau ada kawan-kawan korang yang duk kawasan ni cer bagi pendapat kenapa 20 kawasan ni menjadi tumpuan dalam hartanah? 👇

 

 

KLIK DI SINI DAN DAFTAR DI WEB PEJUANG HARTANAH! DAPAT ILMU KEWANGAN DAN HARTANAH!! FREE JERRR!!!

Sumber rujukan dan gambar:
  1. iproperty H1 2020 Demand Analytics
  2. ipropety H1 2019 Demand Analytics

PERHATIAN: Pejuang Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:

About Pejuang Hartanah

Pejuang Hartanah

Check Also

TOP 10 RUMAH BERTANAH DI SEMENYIH SELANGOR 2020

EDISI RADAR HARTANAH pada kali ini, jom kita lihat Top 10 Rumah Bertanah di Semenyih …