fbpx
Monday , September 23 2019
Home / Hartanah / Tips Beli Rumah Dengan Pemandangan

Tips Beli Rumah Dengan Pemandangan

Tak ramai orang tahu bahawa pemandangan ni boleh beri impak yang sangat besar kepada nilai hartanah. Chekidaut:

1. Ada 3 jenis pemandangan: hijau biru kelabu. Pemandangan hijau ni macam taman taman, pokok, hutan. Pemandangan biru ni macam tasik, laut, sungai. Dan pemandangan kelabu ni macam bangunan ikonik lain.

2 Permintaan sewa dan permintaan jualan akan meningkat hanya kerana satu satu rumah itu ada pemandangan. Sebagai contoh: rumah rumah lebih cepat nak disewa jika ada pemandangan atau berdekatan lokasi bertaraf antarabangsa (world-class) seperti Twin Tower KLCC, pemandangan indah quartz ridge atau tasik desa parkcity.


3. Zaman sekarang ni, especially kat bandar, semua orang bekerja di hutan konkrit. Dari rumah ke tempat kerja nampak bangunan je. Masa kat office pun nampak dinding dinding bangunan je. So suasana kehijauan ni mampu memberi satu tahap ketenangan yang luarbiasa.


4. Sebagai contoh macam ada satu projek kat Melawati, namanye upperville oleh pemaju Mitraland, bukan sahaja kat kawasan kehijauan yang indah tapi bersebelahan dengan Permatang Kuarza (Quartz Ridge) yang baru baru ni dinobatkan sebagai Tapak Warisan Dunia (Unesco Heritage Site) oleh UNESCO. Ini menambahkan keunikan lokasi projek ni.


5. Pelancaran dengan acara gala telah berlangsung minggu lepas di Melawati Mall berdekatan dengan projek ni. Artis Siti Sarah turut bersama semasa majlis pelancarannye. Dilaporkan bahawa lebih kurang 40% bookings setakat ini. Mungkin kerana harganye berpatutan pada rm530psf dan ada promosi jualan free full furnishing utk pembeli pertama.


6. Kalau ada sahabat sahabat yang memang nak mencari rumah idaman dekat Melawati yang mempunyai keunikan permandangan kehijauan dan berdekatan Tapak Warisan Dunia UNESCO boleh chekidaut projek Upperville di talian 03-41628688. Atau lawat terus showroom Upperville Mitraland ye.

 

KLIK DI SINI DAN DAFTAR DI WEB PEJUANG HARTANAH! DAPAT ILMU KEWANGAN DAN HARTANAH!! FREE JERRR!!!

CHEKIDAUT!

Rujukan:
1. Upperville Mitraland
https://www.16quartz.com.my/upperville
2. Melawati, an unpolished gem
http://www.starproperty.my/…/fe…/melawati-an-unpolished-gem/
3. Melawati, permata ‘hijau’ Lembah Klang
https://www.bharian.com.my/…/melawati-permata-hijau-lembah-…
4. Melawati Welcomes 2nd Development by Mitraland
https://www.propsocial.my/…/melawati-welcomes-its-2nd-devel…


PERHATIAN: Pejuang Hartanah tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN & PENDAPAT ANDA DI BAWAH:

About Ahyat Ishak

Ahyat Ishak

Check Also

Duti Setem Pindah Milik Kasih Sayang

Sayang seribu kali sayang. Ramai juga yang bertanya adakah kalau kita pindahmilik atas balasan kasih …